welcome

jom2 bce ape yg trsirat dan tersurat lam blog ni
xda la bez sgt tp klu xnk bce juz ignore n lau nk bce......bgus la then ce bg komen..ce bg ye....

Saturday, 20 August 2011

shoppingg

al kisahhh.tayibbb..heheheh..sje je ni nk tiru gaya p ramlee(padahal sudin yg ckp tp p.ramlee lak dpt name...anyway benda ni xde kaitan dengan entry kali ni..cehhh2...huh shopping ekk sebenarnya tadi pg shoppping dengan macik aku dekat jalan TAR...pehhhh mmg xley nk shopping lgsg xtenang kottt...bapak rmainya org..nk jalan pon xley..huih harap pose klu xpose da lme da mengamok kt situ..nsib baik xpnas terik,kalau panas terik lg la xbeznya nk jln..btw dapat la jgk tudung yg aku nk tu kan..yang xdptnya pashmina dwitone jela..eeemmm sedih..:)..da la xlarat nk jalan nya..yg penting pegi sane bnaik train pas uh blik naik kreta
mslhnya dekat stesen train tu xnmpak kaunter lgsg..manusia macam bru kua dr kandang nk bgtau nya byk mne manusia..smpi kan aku pon tgk mnusia ni jd pning..de yg bwk bby,mmg lg ksian..smpi mngis2 bby tu..da nk bt cmne raya pny pasal kan..tp yg peliknya tu knp mln2 xrmai plak org shopping..xfhm betol aku dgn mnusia ni..tapikan td,huahuahuahua nk jadikan cerita jmpe kawan aku dkt jln tAR uh pas tu dia ckp aku gaya yuna..mmg la aku bt gaya yuna tp lgsg xsama mcm yuna kot..hehehe..nk tnjuk gmbr aku pkai td pon,td xsmpat nk amek gmbr..kang amek gmbr dgn hnset2 aku hlg..juz describe aku kai cmne ye..td pki dress(hanatajima's dress),shawl(gaya hanatajima jgk).sandal biasa(nk kai heels tkot skit kaki),handbag(wane koko),belt(wane koko jgk)..heeemmmm..hehehehe then smpi dkt stu kdai ni de la mmat ni tny aku,dia jual tdung,so msuk dlm tu kjap
dia tny,klu aku tgk dia,de tak gurl2 pndg dia..de cri2 laki sjti tak..hehe aku pon ckap boley la kot...yg pntg de kot ye...hehehe
first dia pny pndgn pon dia ckp aku cam yuna..ish2..people,im not yuna okkk..i juz kt dia pny fashion sbb i ske dia pny fashion designer tu(hanatajima)..i adore her most ok...ni gmbr dia...

so cm ni la gaya cam aku pkai tadi...agak2 sama la,xtotally same ponn..yg sme juz dress,shawl,n belt...beg dgn dia pny cardigan xye.hehehehe..<3

pandai kan dia amek gambar..nmpak gmbr dia cntik kot..pena berangan nk jadi model maysaa kott..hohohoho watever..tggi xckp la kyra oi

da jmpe satin shawl cam dia,tp xtry pakai lagi..tgk cam xjd je aku kai cam tu..kuang3 

Thursday, 18 August 2011

again......

juz nk luahkan prsaan here....tp xpe aku redha dgn ape yg berlaku..mgkin ALLAH nk mnguji sjauh mana cinta kami antra satu sama lain...dan aku harap sgt yang aku akan bersabar.aku thu awal pg sbb keje dan aku faham knp dia kne pg..lgpon skjap je...tp aku rasa sangat2 lama ble dia xde dcc aku..ya ALLAH KAU jagalah cinta kami sbgaimana kami mnjaga cinta kami terhadapMU...

cuma itu yang ku pohon darriMU...by,know that wherever u go,i will always mizz u,luv u n i will always pray 4 u...ingt ALLAH juga ye wlupon pg ngra org..i know u akan ingat DIA sllu...i tggu u kt cni ye by...de pape bgtau i trus tau..td dlm klas i tdo je by,hehe xdpt nk fkus la sbb xde org kcau i...my love 4 u die when the last petals of the plastic rose die..<3

by remember this is our song
tanpamu hidup jadi sunyi
tanpamu ku seakan mati
tanpamu bagai malam tanpa bintang
tanpamu aku kan tersesat
tanpamu tiada lagi hasrat
tanpamu seakan jantungku berhenti
kau yang terindah dalam hidup ini
dan xkan pernah berubah selamanya
aku terkahirhanaylah untuk kamu jadi pelindung diri mu
tanpamu nafasku terhenti karna mu ku ada disini
tetap bersamaku ada disampingku untuk selamanya
untuk selamanya..


Tuesday, 16 August 2011

16haribulan

hari ni msuk 3 blan hbgn aku dengan awal..alhmdlillah hbgn kami sgt baik dan kami sgt bhgia skrg.alhmdlillah..smuanya takdir ALLAH..Dia yg mnentukan segalanya dan aku redha..aku sgt bhgia dgn awal as long as aku knl dia,dia xsprrti laki2 lain kt lua sna..zaman skrg susa nk cri laki yg btl2 taat kpada ibu bapa dan agamanya..alhmdllillah aku mnjmpai ciri2 llaki soleh dalam diri awal..aku pon xde la baik sgt kan,tp dpt laki baik cam dia,syukur ya ALLAH,dan aku mohon KAU jagalah hbgn kami shgga terakhir nafas kami dan tetapkan hati kami supaya kami akan terus mencintaiMU...satu yang aku harap awal akan sentiasa bahagia dan selamat wlau dimana dan dgn siapa pon dia berada..hanya itu yang mampu aku lakukan,berdoa kepadaNYA supaya melindungi org yang aku sgt syg...aamiin...



 I LOVE YOU<3

Sunday, 14 August 2011

beautiful life

alhamdlillah aku dapat hidup yg sgt indah skrg ditemani putera yang sering hadir dalam mimpi aku...:)
semuanya kerana DIA dan aku bersyukur sgt2.terima kasih YA ALLAH...16hb ni msuk 3bulan hbgn kteorg..alhmdlillah smuanya baik...xsape yang tahu kann kuasa ALLAH..wlupon msih bru insya ALLAH aku akn jge hbgn ni smpi ble2..aamiin...day by day byk sgt kenangan yang kteorg hadapi..even de kwn aku cakap xbosan ke xjmpe,xnk ke jmpe gn dia tp aku xksah sume tu..biarlah org nk ckp pe asal hti ikhlas menyanygi even xjmpe pon still dapat mencintai satu sama  lain dengan ikhlas..aku rse sume tu kehendak ALLAH,biarlah DIA yang tentukan bila kami dapat dipertemukan..smuanya dengan izin ALLAH dan aku redha..aku bahagia sekarang bersamanya wlupon xjmpe...aku tgk couple yang selalu jumpe tu la yang selalu akan gaduh dan cepat sangat bosan.alsannya bosan jmpe tiap2 hari,asyik jmpe je gduh..itulah mnusia..ble da jmpe byk kali,bosan,ble xjmpe pon ckp macam2...so mcm aku dengan awal,kami serahkan pada DIA...so kami cuma mampu bersabar...nnt klu da  dapat jmpe,itulah pertemuan yang sangat indah yang akan kami lalui kerana kami berjumpa dengan izinNYA..aamiin..setiap pertemuan dengan izinNYA adalah satu pertemuan yang sgt bermakna dan bukan semua orang dapat merasakannya..orang cakap pandanglah dia kerana keburukannya kerana kelak kamu akan mencintai kelebihannya...so meaningfulll...






Wednesday, 10 August 2011

entry lagi...

sooooo smlm da ad entry..hr ni entry bru plak ye..xde la juz nk  kongsi pe yg dilakukan hr ni...
sriusly cinta i dkt awal mkin lama mkin mekar...i xthu knp,mgkin kuasa ALLAH..dan i hrp awal pon sama mcm i
aamiin..hehehe...so hari i bhgia sgt sbb dpt 2 vid dr awal dan dua-dua vid 2 sgt2 bererti bg i..
terharu sgt..ble tgk post dkt fb 2 rse cam nk mngis...biasa la kan hti permpuan muda trsnth..
itulah aku..tersnth ckit mle la nk mngis..cengeng x?
hehe..dan yg pling lawaknya hri ni sore i jd serak u..rockk uhhhh...nsib baik xde presentation klu x mlu i..xpon bt konsert rock free dkt dak2 ni..cik hubby i pon ckp sore i rockk..huh gram rse nk ggt2 dia..tp mse 2 xbkak pose lg so xdpt la nk ggt..hehehe..
tapikannn..i nk jd mdel dan ingtnya da nk hntr resume...pas 2 tbe2 terpikir ptt ke i hntr resume 2 sbb kn klu jd mdel msti jdual sllu pack,xde mse tok cik awal..sbnrnya i xksah pon xjd mdel sbb rzeki ad dmana2..tapi awal mmg susah tok djmpai dlm diri para llaki skrg..ALLAH  da hntr dia tuk i,mlndungi i,mnyayangi i,mencintai i,dan membimbing i..so knp i nk lpaskn peluang yang dberikn tuk i..i hrus jge dia elok2 kan??peluang x sllunya dtg..tapi smuanya i tntukan pda yang MAHA MENENTUKAN..i da berusaha sebaik mgkin tuk mnjaga angrah yg DIA berikan tok   i..dan slbhnya biarlah DIA yg mnentukan..i da bertawakal dan berusaha...

Tuesday, 9 August 2011

updating....

hemmmm sbnrnya da agak lme jgk xupdate blog ni
hehe biasa la sbuk(sbuk la sgt pdhal mlas nk on9)
hehehe so skang alhmdlillah so far hbgn ak gn awal baik dan gembira..semuanya kuasa ALLAH..dan aku mohon smoga ALLAH kekalkan hbgn kami shgga ke akhr hyt kami..aamiin
smlm dia de post something kt aku dan td kt klas bkak la an dgn exctednya
ble dpt thu dia post lagu tanpamu drpd sabhi saddhi gn helena perrghhhh bapak terharunya
wlupon xdpt dgr lg kan tp tgk tjuk pon da dpt agk ayt dia cam rmntik ckit..hehehe sbnrnya mr awal sy rmntik 2...2 yg geram kt dia.klu dia rmntik sweet sgt..sllu bygkn mke dia time rmntik
hehehehehe
anyway skang tgh tggu msj dia..rndunya kt dia..tp aku xthu knp dia xblas msj 2..adakah aku bt silap,if i btl2 bt silap i mtk maaf ye by...im still waiting 4 ur message...klu u bz i xnk kcau u..t klu u bce dkt cni i juz nk bgtau yg selamat berbuka n i luv u damn much!!!!!!pape pon tke cre ye...
nnt sy bt lg entry lain...heeee..see yaaa :)

so skang aku nk tmbh ckit ye..nk ltk vid lagu tanpamu 2 agak lembap ckit lainnya so aku juz amek dia pny lirik la ye..hehehe..untuk ingtanku spnjg hayat....<3



Tanpamu hidup jadi sunyi
Tanpamu ku seakan mati
Tanpamu bagai malam tanpa bintang

Chorus
Tanpamu aku akan tersesat
Tanpamu tiada lagi hasrat
Tanpamu seakan jantungku berhenti
Kau yang terindah dalam hidup ini
Dan tak akan pernah berubah selamanya
Aku terlahir hanyalah untuk kamu
Jadi pelindung dirimu
Tanpamu nafasku terhentiKeranamu aku ada disini
Tetap bersamaku selalu disampingku
Untuk selamanya

Chorus
Kasih yakinlah kepada dirimu
Sayang dan cinta ku pun hanya untuk mu
Dan takkan berubah untuk selamanya
Cintaku padamu