welcome

jom2 bce ape yg trsirat dan tersurat lam blog ni
xda la bez sgt tp klu xnk bce juz ignore n lau nk bce......bgus la then ce bg komen..ce bg ye....

Sunday, 31 July 2011

bulan yang penuh mulia

wahhh diam xdiam da nk muk bulan puasa pasni raya pulak...bez2 dapat raya gn org trsyg(me hubby)hehehe
first puasa dgn dia...harap2 pasni dpt puasa gn dia lg dan dpt bkak puasa sme2..aamiin..
tbe2 teringat lak kt umi..thun ni da msuk 4thun aku xdpt puasa gn dia..but its ok,i know yg dia pon lht aku dr jauh
wat ever it is i've pray that u will come 2 my dream...plezz yaaa..im really miss my mom
aku harap ALLAh akan memberkati puasa aku thun ni..aamiin..je nk ucp kan slmt mnymbt ramadhan al mubarak u allz...hope u heppy always yaaaa :)

Thursday, 28 July 2011

........ronda2...at putrajaya

waahh bkn main lg 2 tgk pd tjuknya kannnnn.hehe xde la sbnrnya pg mkn steambot kt alamanda pas uh
terasa nkg jln2 kt lain plak da yg brdktn situ adalah masjid ngra...so lepak la
situ kjap dgn mk2 sdre dan kwn dorg...
sgt bez ooo lpaskan tension.heeee...mse pg sne ternmpak la slendang ala2 mafla laki 2..perghh cun habisss
mmg nk beli tp tgk hrg rm50 shlai...xgler nk hbskn duit byk 2 smte2 nk beli slndg mafla 2..so nk try pg cri kt jln TAR..but hubby u xtau x mne2 kdai yg jual mafla 2....
heeeee :D
ok2 nk shre la ckit gmbr pg sne 2 kan...tp ckit jela bley tnjuk..ngeeee ~~~~


heehe ni kt alamanda lpas mkn steambot..amek gmbr luh..memperknlkan 
dari kiri(che ngah a.k.a ainun omar,saya sendri a.k.a kyra,mok jah a.k.a afizah omar,mok su a.k.a azila omar)
dorg ni macek2 saya ye..heee


hehehe..ni candid xsdar pon mok jah amek gmbr dgn mksu nya mata hmpir trttup
hehehehehe




ni juz jd model tuk macek i..dia blaja amek gmbr tepi gne dslr so dia nk try dia pny pmbljrn 2,dia jdikan i sbg model
ske2..heeeeeee:D


yg ni same je dgn gmbr yg ats..ske gmbr ni sbb time ni i tgh jelir..mgkin xprsan sgt..
so the ending is,penat sgt mse ni..hehehehe..amek gmbrnya,dgn mkn rojaknya..
bez and syokkkk..

Saturday, 23 July 2011

i miz u n luv u

Dari pria Tuhan membentuk wanita
Bukan dari tulang kaki untuk diinjak-injak.

Bukan pula dari tulang kepala untuk memimpin.
Tetapi dari tulang rusuk.

Dekat dengan hati untuk dikasihi dan dalam rengkuhan tangan untuk di peluk.

”Pagi yang cerah ketika bersamamu
malam yang indah ketika mendengarkan suara mu
hati yang bahagia ketika memiliki mu selamanya
“I have a pair of eyes, but can’t always see you.
I have a pair of hands, but can’t always protect you.
But I have a heart, that always prays for you” – Quote by L Square
Aku mencintaimu,kemarin,hari ini,esok, dan yang akan datang, karna aku sayang kmu, 9a tw berapa besar sayang itu. mungkin, memang ga perlu di jalaskan, cukup untuk dimengerti……..
cinta itu seperti bunga-bunga,ia akan tumbuh di setiap hati yang ingin di mengerti di setiap hati yang rindu di dampingi,,


i luv u this much..awal
cinta iu seperti seekor kupu-kupuyang indah dan tak mungkin di sentuh,tapi keindahanya dapat menjadikan sebuah taman yang menenangkan..


Friday, 22 July 2011

so good

huh da penat travel an skrg da ad kt kl blik..lbih krg smggu jgk x update blog ni...rndu
kot kt blog ni..lme x meluahkan kt cni kan..first thing is yg ak da lega skrg sbb ak da pegi ziarah umi..lega sgt last2 dpt jgk jmpe dia..tp 2 la kannn xsape duga yg ak akan mngis sakan kt kubur 2..xbaik betul aku ni..nasib baik ad cik awal yg tenangkan aku..mekasih dear..ur shoulder really make me strongn i hope that ble i sdih dada u jgk yg akan mnemani i..
hanya ALLAH yg mmpu blas kbakan u kt i..i syg u
tp sdey laptop cik awal plak rsak..so xley on9 gn dia da skrg..ak pon xde mood la kan nk bkak fb da dia xde on9
baik aku on9 bt diari yg xberapa nk rhsia ni ye
tp blog ni la yg sllu tman ak,tmpt ak nk mluahakan pe yg ak rse tiap2 hari.
so life's good ble cik awal hadir dlam hdp ak..terima kasih ya ALLAH:) 

Friday, 15 July 2011

so beautifulllll



hehehe...so today aku balik kg..cke..then dpt smggu cuti..bez uh..nk mkn byk2
hrp perjlnan aku ke destinasi berjalan lncr..lpas 2 nk blik kelate plak..rndu nk jmpe mek gn tok ayah..smbil2 2 ley pg kubur jumpa umi...saya rindu sgt dkt umi saya....aamiin
haa smlm de test math..perrrhhh cam nk pecah kepala pk..dgnn xykin nya,dgn bt suke hatinya
xthu la result cmne  nnt kan
hrp2 ok la
so sambungan novel
smlm dpt pegi taman 2 gn dia
bez kottt(imagine shj)
then ya ALLAH dia bapak la rmntik nya..cke2..bkn sllu dia jd rmntik g2..whoaaa bez2.kngn manis 2
hehe..






so ni la bunga ros putih yg dia bg smlm..ske2 dpt bunga
like the rose most sbb de ayt2 dsbliknya 2..yg 2 hny aku dan dia je thu ye...
luv  u hubby..keep this rose till yhe end




ini cuma taman khayalan shj..cntik betol tempat ni..ske2...dgn salji nya lagi

Wednesday, 13 July 2011

cke-cke

wat a beautiful day...hari ni aku dapat  tahu yang dia xjadi pergi bandung..sbnrnya bkn lah xjd pegi lgsung juz postpone je..skrgnya hlg la skjp kan aku pny rindu 2...hehehe
cam budak2 ko ni kyra...
pas 2 an,de cte bez ni..hikhik...
smlm mimpi cik awal..nk tahu mimpinya???JENG3..
cam ni mulanya aku mimpi 2 ingtkan realiti an..rupanya ble sedar aku pny mimpi..tp syok uh mimp
mimpinya an,lbh krg cmni,cik awal kol aku..haaa sal pe dia kol 2 xleh la gtau ye..bia aku je yg thu.
secret..yang ni xley gtau..maaaalllluuuuuu
so malam ni aku de test material..harap2 dapat buat la yer
cik awal td da dpt bt dia pny paper so aku harap aku pon dpat buat cam dia jgk la
anyway td blik bilik hjn.harap2 xjadi pape la kt aku nnt ye..xnk da dmam lg skli...sakit kottt.aamiin..
nvel harii ni??/
heeemmmm today i'm being jealous towards AGNES..mgkin dia prsan n mgkin jgk dia xsng dgn aku pny 
jealousy..
im being so jealous..mianhae
i'm greedy...mianhae
i want u by my side always..mianhae
i want u texting me always...mianhae
thats becoz i luv u much...

Tuesday, 12 July 2011

lagi 10 hari

so hari ni da hari kedua dia exam..so far yang aku tahu da bole bt paper exam dia 2..so aku doakan dia dpt reslut yang gempak punya..aamiin...
hehe.hari ni jugak aku dapat satu nama baru tuk dia,namanya HANAPINKY...hehe cke2..
sbbnya bg nama ni dia ckp nk jd model hanatjima..plus dia pndai masak rather than me...
hyeee by bole da 2 ye bkak kdai ek..i jd pembantu pon bole..xksah...
soo smbgun tuk nvel hari ni,
dia teman aku pergi pasar even xrealitinya mcam 2,tp thats was my dream ever..nk jln2 gn dia kan..
thats ok,lets ALLAH yang aturkan sume nya..aku  redha sumenya..aku 
da bersyukur sgt da dpt mencintai dia..hope same way goes to him..heee :)
end 4 today..xthu nk ckp pe sbnrnya..bkn la pndai sgt mengarang ni..hehe..i luv him much...ske sgt
ble dia ckp cam 2 td..aku gurl yg memikat hati dia???
alhmdlillah yaALLAH..apa aku dpt bt cuma berdoa kepadaMU spya mnjaga hati kammi
shgga ke akhr hyt kami..aamiin...

Monday, 11 July 2011

sakit datang lagi

lpas satu2 sakit yg datang..yaALLAH begitu banyak skli dosaku kepadaMU..dan jika ini adalah   
blasan drpd dosa ku ak redha ya ALLAH..cuma aku mohon  padaMU kurangkan kesakitan ku ini walaupun sedikit..tidak tertanggung sakitKU ini ya ALLAH...
tapi salah aku jgk..mentang2 lapar kan....terus 'ngap' jje pe yg bezz...kyra2
tamak sgt..da pdn muka..sakit perut suda...mee bakso lagi,ABC lg..
mentang2 la mkn kt luar kan,mkn je sume  2...klu da perut masuk angin kenapa nk mkn byk lagi ya..mkn satu suda..ni ABC pon di'ngap'
haish  pe nk jadi

Saturday, 9 July 2011

hari ni

so hari ni aku bt pe je ek??
hehe ape daaaa pg2 da kne bgun semata2 kna pg dgr tntg 1 malaysia..yela mmg la sbgai rkyt mlysia aku kne thu tp mslhnya kteorg da bdak u kot xkn la kteorg xleh cri sndri psal 2..pndai2 la kteorg
tp xpe bnda da lpas mlas nk ungkit blik lg da
ape2 pon nsib la crmah td 2 skjap je..yg pling membengang kan ak hri ni ialah.....
nk tkar template blog ni xlpas2 knapa??bngang btol..da mcm2 cara ikot pda pro kann
tp xda jgk..plez help meeee...
pas 2 yg mnydihkan,aku xdpt chat dgn dia...sori hubby i xdpt nk chat gn
sori sbb da mngecewakan u
soriii sgt2...i've try my hard nk chat gn u,tp sdey plak xdpt..xthu pe kne dgn ym..lpas pd 2 u da snyp..xblas msj i da..
heeemmmm sori 4 that ya hubby..take ur time..xnk ggu u...tp mgkin jgk u g mandi....heeee
sayang u by..sayaaannnggggggg sgtttttt..MMAAAAFFFF...

Tuesday, 5 July 2011

demam lagiiiii

xske betol...da dmam tuk kali kedua..haish knp la ni sampi dua kali dmam dalam satu sem??2 pon blum hbs ag sem ni....gler skjp...huhuhu..pe2 hal pon ak hrp la sgt jgn la dmam ni berlarutan
xlarat kot dmam mcm ni

Friday, 1 July 2011

sedih then da cke blik

heheheh nk thu knk ak bt tjuk mcm 2??sbbnya hri ni dia bz plus dia jge someone skit..
so nya pg td dia xdpt tman kan ak..mngntok gler dlm klas td xde dia...hehe..last2 tdo jgk..xbtl jgk ak ni kdg2
hakhakhakhak
ble dpt msj dia td cke cgt...tp heee
ak ckp ak xrndu dia tp hny ALLAH yg thu betapa rndunya ak kt dia...rndu sgt2
syg sgt2 kt hubby
pas 2 an stu hal yg ak xpuas hti smpi skang..xpuas hti dkt sofea...hehe..cam bdk2..mmg sy bdk pon pon
muda lg de cik awal..muda bbrapa blan..cik awal da tua ckit...
haaa psal soffea 2,dia da dpt    dduk ats riba cik awal dlu...haaa nk jugakkkk
isshhh sofea,sofea..bg la akk rsmi dlu pttnya..lpas 2 klu sofea nk dduk pon dduk la..tp akak xkasi jgk...hahahah
da enough psal sofea...:)


haaa ni dia sofea 2..aci x klu i edit pas 2 ltk gmbr i plak..hahahahahha...mesti xsesuai pny..
aku bkn cntik pon nk dpadankan gn cik awal...xpela..tgk gmbr suda