welcome

jom2 bce ape yg trsirat dan tersurat lam blog ni
xda la bez sgt tp klu xnk bce juz ignore n lau nk bce......bgus la then ce bg komen..ce bg ye....

Friday, 7 September 2012

last puasa

diterjah
alhamdulillah..syukur segalanya sudah habis..ape yg wajib sudah digantikan..
puasa 6 pon da habis..syukur sgt2 ALLAH permudahkan segalanya..
dan tadi tgh hri pg la ceramah..sbnrnya nk kupon je kan..tp tu la ble da ceramah agama
jd menarik prhtian aku pulak...
tajuknya : kesilapan dalam solat
ya ALLAH sbnrnya bk sgt ksilapan yg aku buat mse aku solat sbnrnya,,jahilnya aku YA ALLAH..
KAU ampunilah dosa hmbaMU yg jahil tntg agamaMU..
dan ada jugak dgr azhar idrus pny vid..dia cakap xkisah nk amek phd ke,
degree ke,diploma ke..sbb kte blaja nk dptkan ilmu...jgn smata2 ilmu dunia tp jgk ilmu agama..
ustaz berkata lg "kalau mak awak meninggal,tapi xpndai nk uruskan jenazah,nk smyg jenazah..kata pndai,bijak smpi amek phd...nk buat smua tu pon xthu"..heerrmmm btol jgk kan..
okkk berbalik kpd kslhn dlm solat,bcaan mahraj lain pon bley dkira mksd lain dan solat tu xterima oleh ALLAH...dahi kena smpi sjdah...xbley lapikkan ape2 then mse rkuk tu kne rse sakit nya bru la dterima..:)..wa slme ni xde pon aku buat macam tu..isih3..so lpas da dgr tazkirah tu tros la lakukan ape yg sbnrnya spya solat kte diterima...:)
dan ustazah berkata lg...di akhirat nanti ALLAH akan tny tntg amalan kte sje...:)soalan pertama,adakah kamu solat???ALLAH xkan pndg paras rupa ssorg tu cntik ke xcntik,pkai tdung stail ke xstail,pkai kete lmborghini ke dia ni,ank presiden ke???itu smua xde...DIA cuma menanya kan tntg ibadah yg kita lakukan di dunia...
org yg meninggalkan solat itu tempatnya di neraka...
ALLAH HU AKBAR!!!!



nites peeps...kirana :)
assalamualaikum w.b.t...


No comments:

Post a Comment